Page d’accueil

dimanche 11 décembre 2016

Un jurnalist algeria încarcerat pentru ofensă adusă preşedintelui a decedat

Un jurnalist algerian criticat al puterii, condamnat în iulie la doi ani de detenţie pentru 'ofensă adusă preşedintelui Republicii', a decedat duminică, au anunţat avocatul ziaristului şi administraţia penitenciară, transmite AFP. 'Confirm decesul jurnalistului Mohamed Tamalt la spitalul din Bab el Oued (Alger) după mai bine de trei luni de grevă a foamei, urmate de o comă de trei luni', a scris avocatul Amine Sidhoum, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit unui comunicat al administraţiei penitenciare, jurnalistul, spitalizat din luna august, a murit în urma unei 'infecţii pulmonare' descoperite de medici 'în urmă cu zece zile'. Mohamed Tamalt, în vârstă de 42 de ani, intrase în greva foamei la 27 iunie, ziua arestării sale, conform organizaţiei Human Rights Watch (HRW). Jurnalistul, care avea şi cetăţenie britanică, a fost condamnat pe 11 iulie la doi ani de închisoare, verdict confirmat pe 9 august de instanţa de apel. Conform HRW, acuzaţiile se refereau la conţinuturi 'difuzate pe pagina de Facebook, în special (...) o poezie cu versuri care îl insultau pe dl Bouteflika', anunţă Agerpres.
Amnesty International a cerut duminică autorităţilor algeriene 'să deschidă o anchetă independentă, aprofundată şi transparentă cu privire la circumstanţele morţii' jurnalistului, iar organizaţia Reporteri fără frontiere s-a declarat 'şocată' de decesul lui Mohamed Tamalt. HRW şi Amnesty International ceruseră anterior eliberarea jurnalistului şi anularea condamnării sale.
 
 
Stiripesurse
leBloggers

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire